Դդում

Կենսաբան բուսաբան խմբով սկսում ենք դդմի նախագիծ պատրաստելու ենք թխվացքներ,բուժիչ կոսմետիք դիմակներ,մուրաբա,ցանելու ենք կորիզները  և վերջացնելու  ծեսը  վերջացնելու ենք ղափամյով:Դդումը առողջարար բանջար է իր մեջ կա վիտամին C,E,B,PP,T:Դդումի հայրենիքը Մեքսիկան է:Հնագիտական պեղումները ցույց են տալիս, որ դդումը Պերույում մշակվել է ավելի վաղ, քան եգիպտացորենը:Դդումը անփոխարինելի սնունդ է աթերոսկլերոզի, աղիքային հիվանդությունների, լեղապարկի բուժման ընթացքում: Բացի վերը նշված վիտամիններից, դդմի մեջ կա նաև նյութափոխանակությունը արագացնող վիտամին T-ն, որը հազվադեպ է հանդիպում այլ բուսատեսակներում: Հատկապես արժեքավոր է դդմի սերմը, որը պարունակում է ավելի քան 30% յուղ և մոտ 20% սպիտակուց։Դդմի մեջ ռեկորդային է նաև ցինկի և երկաթի պարունակությունը: Դդմի հյութը հոյակապ հակաօքսիդանտ է համարվում, հարուստ է վիտամիններով, ամինաթթուներով և կարևոր միկրոտարրերով: Թարմ հյութը, ինչպես և յուղը, օգտակար է միզուղիների բորբոքման, երիկամային անբավարարության, նյարդային հիվանդությունների ժամանակ:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: